Slik vinner vi

Vi behandler andre med respekt, og fremmer et positivt jobbmiljø der vi vokser som Ett team.

Derfor setter vi verdier først

Vi samarbeider med hverandre som Ett team, og forholder oss til hverandre på en slik måte at det fremmer gjensidig tillit og respekt. Dette betyr å handle profesjonelt, snakke åpent og med respekt til hverandre, og støtte hverandre når det er mulig. På denne måten hjelper hver og én av oss å forme og styrke kulturen vår for fremragende prestasjoner og integritet. En arbeidsplass som gir energi til og støtter alles beste bestrebelser, er en vinnende arbeidsplass.

Maintenance workers in discussion
Motion blur shot of people walking in an office lobby

Slik ser det ut Å vinne

Vi opprettholder respekt på arbeidsplassen ved at vi:

  • bygger tillit med kollegene og partnerne våre
  •  lytter for å forstå
  • ser etter muligheter for samarbeid og deler til teamets beste
  • tenker fremover om hvordan ordene og handlingene våre kan oppfattes av andre
  • tar til orde mot mobbing eller trakassering av ethvert slag og ber om hjelp når nødvendig
  • rapporterer upassende spøk, fornærmelser eller andre forulempende kommentarer om rase, kjønn, hudfarge, religion, alder, nasjonal opprinnelse, funksjonshemming, seksuell legning eller andre karakteristika beskyttet av lovgivningen
  • aldri kommer med – eller tolererer – uønskede seksuelle kommentarer eller tilnærmelser, eller viser frem materiale som andre kan oppfatte som støtende
  • rapporterer upassende atferd, enten du selv eller andre er mål for den

Tenk først

Spørsmål:

Den nye arbeidslederen min er veldig nysgjerrig og utadvendt. Hun har stilt meg nærgående spørsmål om privatlivet mitt, som gjør at jeg kjenner meg ille til mote. Kanskje hun tror at hun er vennlig, men samtaleemnene hennes får meg til å kjenne meg utilpass. Jeg har bedt henne om å slutte, men hun sier at jeg er for prippen og kommenterte at jeg kanskje ikke passer i teamet. Jeg har ikke lyst til å komme skjevt ut med den nye arbeidslederen min, men hun gjør meg nervøs. Hva kan jeg gjøre?

Svar:
Denne arbeidslederens atferd er uønsket og uakseptabel, og hører ikke hjemme hos Johnson Controls. Hvis du kjenner deg komfortabel med å gjøre det, kan du si ifra til arbeidslederen din om hvordan atferden hennes påvirker deg, og be henne slutte én gang for alle. Hvis du foretrekker å ikke konfrontere arbeidslederen igjen, kan du snakke med en sjef høyere opp i systemet eller personalrepresentanten din, eller ta kontakt med Integritet-hjelpelinjen. Et hvilket som helst av disse alternativene vil hjelpe oss med å løse problemet. Du vil være beskyttet mot enhver form for gjengjeldelse.