Slik vinner vi

Vi holder oss informert om markedstrender og -muligheter gjennom etiske undersøkelser.

Derfor setter vi verdier først

Overvåkning av utviklinger i markedene våre for å forstå det konkurransemessige landskapet hjelper oss til kontinuerlig forbedring og til å foregripe kundenes behov. Vi setter integritet først og samler alltid inn informasjon om konkurrenter på en etisk måte.

Frog's eye view of a modern skyscraper and a tree
A man standing in a balcony surrounded by lush green plants and trees

Slik ser det ut å vinne

Vi samler inn konkurranseetterretning på en skikkelig måte ved at vi:

  • er ærlige om vår identitet og våre motiver når vi foretar forespørsler
  • ikke bruker tredjeparter til å foreta handlinger som vi ikke ville foretatt selv
  • ikke spør kolleger (eller mulige ansatte) om å tilkjennegi konfidensiell informasjon om sine tidligere arbeidsgivere

Tenk først

Spørsmål:

Jeg arbeider innen forretningsutvikling, og jeg er i ferd med å forhandle og avsluttet et anbudsforslag for et stort prosjekt. I dag fikk jeg en e-post fra en innkjøpsansvarlig hos en mulig kunde, og ved en feil hadde hun lagt ved et forslag fra én av konkurrentene våre i stedet for mitt kommenterte forslag. Jeg la merke til at konkurrentens pris var 25 prosent lavere enn vårt tilbud. Jeg vil redusere prisen i anbudet vårt for å slå ut konkurrenten. Kan jeg gjøre det?

Svar:

Nei. Integritet først-verdien vår krever av oss at vi samler inn og bruker konkurranseetterretning på en lovlig og etisk måte. I dette tilfellet ville det å dra fordel av kundens feil krenke tilliten deres til oss. Hvis det noen gang ble offentlig kjent at vi utnyttet en kunde på denne måte, kan det skade omdømmet vårt for å være ærlig og retteferdig i forretninger, og vi kan ende opp med å miste kontrakten. I stedet for å bruke denne informasjonen må du gjøre kunden oppmerksom på feilen og si til henne at du vil slette e-posten og vedlegget. Du må også melde fra til juridisk avdeling om feilen for å sikre skikkelig dokumentasjon, og fortsette å fokusere på styrken i ditt opprinnelige forslag. Husk at en god tommelfingerregel for å avgjøre hvordan å behandle konkurranseetterretning, er å tenke på hvordan vi ville oppleve det om en konkurrent gjorde det samme med oss.